Friðgeir at Bocuse d'Or 2. nóvember 2006 11:39 Friðgeir Ingi Eiríksson Friðgeir Ingi Eiríksson will compete for Iceland at the prestigious Bocuse d'Or competition among chefs in Lyon, France next January. Friðgeir's father is Eiríkur Ingi Friðgeirsson, former master chef at Hotel Holt in Reykjavik. Friðgeir was therefore practically born into the kitchen. Friðgeir lives in France and works for master chef Philippe Girardon who is with Friðgeir in Iceland now to introduce his menu in the competition. Twenty-four chefs participate in the competition. They prepare a dish of fish and meat and have five hours to complete the cooking. Girardon explains that the training has so far been focused on the cooking but now they will start focusing on the clock. It takes about two years to prepare for the competition. The Bocuse d'Or competition will celebrate its twentieth anniversary in January but it is held every two years. „I will do my best and try to be satisfied with that" said Friðgeir about his winning prospects. News News in English Mest lesið „Leið eins og ég hefði verið kýld í magann þegar ég las þetta“ Innlent Leynilega upptakan á Edition-hótelinu:„Ef ég á að taka fimmta sætið vil ég verða þinn maður í þessu“ Innlent „Nei, Áslaug Arna“ Innlent Óli Örn er fundinn Innlent Kosningavaktin: Íslendingar ganga að kjörborðinu Innlent Grænlendingar fá Erling til að gera Grænland grænna Innlent „Berum ekki ábyrgð á því sem að fólk segir úti í bæ“ Innlent Femínistar ævareiðir út í Þórð Snæ Innlent Margeir stefnir ríkinu Innlent Eftirlýstur frambjóðandi dregur sig í hlé Innlent
Friðgeir Ingi Eiríksson will compete for Iceland at the prestigious Bocuse d'Or competition among chefs in Lyon, France next January. Friðgeir's father is Eiríkur Ingi Friðgeirsson, former master chef at Hotel Holt in Reykjavik. Friðgeir was therefore practically born into the kitchen. Friðgeir lives in France and works for master chef Philippe Girardon who is with Friðgeir in Iceland now to introduce his menu in the competition. Twenty-four chefs participate in the competition. They prepare a dish of fish and meat and have five hours to complete the cooking. Girardon explains that the training has so far been focused on the cooking but now they will start focusing on the clock. It takes about two years to prepare for the competition. The Bocuse d'Or competition will celebrate its twentieth anniversary in January but it is held every two years. „I will do my best and try to be satisfied with that" said Friðgeir about his winning prospects.
News News in English Mest lesið „Leið eins og ég hefði verið kýld í magann þegar ég las þetta“ Innlent Leynilega upptakan á Edition-hótelinu:„Ef ég á að taka fimmta sætið vil ég verða þinn maður í þessu“ Innlent „Nei, Áslaug Arna“ Innlent Óli Örn er fundinn Innlent Kosningavaktin: Íslendingar ganga að kjörborðinu Innlent Grænlendingar fá Erling til að gera Grænland grænna Innlent „Berum ekki ábyrgð á því sem að fólk segir úti í bæ“ Innlent Femínistar ævareiðir út í Þórð Snæ Innlent Margeir stefnir ríkinu Innlent Eftirlýstur frambjóðandi dregur sig í hlé Innlent
Leynilega upptakan á Edition-hótelinu:„Ef ég á að taka fimmta sætið vil ég verða þinn maður í þessu“ Innlent
Leynilega upptakan á Edition-hótelinu:„Ef ég á að taka fimmta sætið vil ég verða þinn maður í þessu“ Innlent